Guerilla Gardening tijdens Nacht van de Hoop

Zaterdag 7 april – tijdens de paasnacht – wordt voor de derde keer de Nacht van de Hoop georganiseerd. Eén nacht hebben filosofen, muzikanten, kunstenaars én jij zelf het voor het zeggen in de Grote Kerk van Den Haag. Time to Turn is erbij; en brengt hoop door een guerilla gardening actie rondom de Grote Kerk. 

Een ander onderdeel van de nacht is de ‘geografie van hoop’. In zeven korte films kruisen de wegen van evenveel twintigers en dertigers uit Den Haag elkaar. Zij nemen ons mee naar plekken in de stad, die we normaal gesproken gedachteloos passeren, maar voor hen een verhaal over hun hoop en wanhoop vertellen. Welke hoop koesteren zij, en welke hoop spreekt er uit hun verhalen?

In de eerste film geeft Siggi F een inkijkje in haar hoop en wanhoop van de straat. Nog maar een jaar geleden bracht zij haar eerste nacht op straat door in tramhalte Zuiderpark. In de trailer is de rap te zien, die ze de nacht voor de opnames schreef. In de tweede film is Time to Turn netwerker Anna te zien die ons meeneemt naar de plek waar zij haar idealen in de praktijk probeert te brengen.

Tijdens de 40-dagen tijd komen de trailers van deze korte films wekelijks online. De eerste drie trailers zijn nu te bekijken op de website van de Nacht van de Hoop. Tijdens de Nacht van de Hoop zijn deze zeven korte films in hun geheel te bekijken.

 

Nacht van de Hoop
Eén nacht hebben filosofen, muzikanten, verhalenvertellers, kunstenaars én jij zelf het voor het zeggen in de Grote Kerk van Den Haag. Een nacht om in de drukte van de stad eens stil te staan. Stil te staan bij wat voor jou belangrijk is, wat jou drijft, wat jouw lichtpuntjes zijn, wat jouw hoop is.

Een nacht waarin je je licht laat schijnen op de stad, uitgedaagd wordt met een andere blik naar de stad te kijken, plekken te zien waar je normaal misschien aan voorbij gaat en verhalen te horen van mensen uit de stad die je anders niet spreekt.

Ook een nacht waarin je even tot rust mag komen en nieuwe inspiratie op kan doen. Want in de stilte en in het donker van de nacht kun je beter naar jezelf luisteren. En deze nacht, de paasnacht, is al eeuwen het moment dat mensen geloven dat het zin heeft om te hopen en je dromen waar te maken.

Om 22.00 uur start het voorprogramma met onder andere Laura van Dolron: stand-up filosofe doet poging tot preek. Om 24.00 uur gaat het nacht programma van start. Voor het volledige programma zie www.nachtvandehoop.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *