'Groot, groter grootst werkt nu niet meer'

Herman Wijffels, oud-topman van de Rabobank, is het niet eens met de opvatting dat consumenten meer moeten gaan besteden om de economie uit het slop te halen. “Dat is een reflex uit de vorige fase”, zegt hij over de roep van economen dat meer consumptie nu nodig is. “Mensen zijn ook wel wijzer. Nieuwe groei zal moeten komen van sociale en ecologische vernieuwing.”

Econoom Wijffels deed samen met onderzoeksbureau Motivaction onderzoek, dat vandaag wordt gepubliceerd. Eén van de uitkomsten is dat de meerderheid van de mensen verwacht dat de welvaart de komende jaren vermindert. Motivaction-onderzoeker Martijn Lampert en Wijffels stellen vast dat mensen zich instellen op soberder leven, en minder eenzijdig gericht zijn op consumeren. … Lees verder op Trouw.nl

Download het onderzoek van Wijffels en Lampert op Motivaction.nl.

Bron: Trouw.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *