Groen, groener, … – groenekerken.nl

Nederland wordt steeds groener… duurzaamheid hoef je niet meer te verdedigen. Maar hoe zit het eigenlijk met de groenheid van kerken? 

Aankaarten

Het initiatief ‘groenekerken.nl‘ probeert in kaart te brengen wat kerken doen én kunnen doen op het gebied van duurzaamheid. Volgens hun website telt Nederland steeds meer kerken die kiezen voor duurzaam en bewust leven. “Je herkent ze aan een eerlijke kop koffie na de dienst, zonnepanelen op het dak of een groot hart voor de schepping en zorg voor de naaste. En allemaal hebben ze een bordje aan de muur: Wij zijn een Groene Kerk. De GroeneKerkenactie brengt deze kerken en hun inspanningen in kaart. Om van elkaar te leren en anderen enthousiast te maken.”

Toolkit

Vooral ook interessant is de toolkit die ze aanbieden. Veel praktische tips, met achtergrond informatie – zowel technisch als met links naar allerlei organisaties waar ze meer informatie kunnen bieden of benodigde materialen zouden kunnen leveren.

Groenekerkendag 2014

Daarnaast organiseren ze op 11 oktober 2014 een groenekerkendag, met allerlei interessante lezingen over bijvoorbeeld geloof en duurzaamheid en allerlei workshops, bijvoorbeeld op het gebied van jongeren, samenwerking binnen de gemeenschap en over bijvoorbeeld de aanleg van tuinen.

Meer informatie op de website: groenekerken.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *