Grachtenfestival in De Nieuwe Liefde

Dit jaar vindt voor het eerst een deel van de programmering van het Grachtenfestival plaats in De Nieuwe Liefde. Het jaarlijks terugkerende festival in augustus met klassieke muziek op bijzondere locaties in de binnenstad van Amsterdam viert in 2012 zijn 15-jarig bestaan en laat zich daarvoor inspireren door het thema ‘Liefde’. 

Programmering in De Nieuwe Liefde:


Zondag 12 augustus
20:00 uur, Grote Zaal
Le devin du village – concertante opera

De echtheid van de liefde heeft Jean-Jacques Rousseau als componist muzikaal proberen te doorgronden in zijn opera Le devin du village (vrij vertaald: ‘De dorpsgek’), waarin het gaat over de ware liefde tussen Colin en Colette. Een voorstelling die naar intentie en inhoud gemaakt lijkt voor het thema van het Grachtenfestival, Liefde en de concertzaal van theater De Nieuwe Liefde: een vermakelijk verhaal over jaloezie, liefde en bedrog in een klein dorpje.

Met Marijje van Stralen, sopraan; Marcel Reijans, tenor; Pieter Hendrik, bas-bariton; Collegium Musicum Den Haag; Claudio Ribeiro, dirigent; Hu-koor
Duur ca. 70 minuten
Toegang € 18 /  € 9
Kaarten via www.grachtenfestival.nl 

Deze opera wordt mede mogelijk gemaakt door de Faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht (FE/HU), Filosofie Magazine en advies- en organisatiebureau Draaije Partners.

Maandag 13 augustus
11:00 uur, Grote Zaal
Vesna Dimcevska en Sara Klein Horsman

Pianiste Vesna Dimcevska won met overgrote meerderheid de Publieksprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2012. Vandaag verzilvert zij haar prijs met een optreden in De Nieuwe Liefde. Dimcevska speelt piano sinds haar zesde en won inmiddels diverse prijzen. 

Programma Schubert, Liszt, Wagner/Liszt
Met Vesna Dimcevska, piano; Sara Klein Horsman, mezzosopraan
Duur 1 uur
Toegang € 11 / € 5,50
Kaarten via www.grachtenfestival.nl

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dank aan Stichting Ambassadeurs van het Grachtenfestival.

Maandag 13 augustus
13:00 uur, Grote Zaal
Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom

Een geheel Frans programma van componisten die allemaal een band hebben met Parijs, de stad van de liefde, en de stad waar Lidy Blijdorp cello studeerde. Lidy Blijdorp won eerder dit jaar de Juryprijs van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2012. De jury oordeelde dat  ‘met de emotionele overtuiging waarmee celliste Lidy Blijdorp de stukken van Poulenc, Bloch en Britten bespeelt, zij, zonder sentimenteel te worden, iedereen weet te raken.’

Programma Poulenc, Franck, Debussy, Ravel, Fauré
Met Lidy Blijdorp, cello; Tobias Borsboom, piano
Duur 1 uur
Toegang € 11 / € 5,50
Kaarten via www.grachtenfestival.nl

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds. Met dank aan Stichting Ambassadeurs van het Grachtenfestival.

Zondag 19 augustus
10:00 en 12:00 uur, Koorzaal
Herrie in de tent – Splendor Kids première

Ritsels in het gras, druppels op de tent. De wind blaast door de bomen, en buiten knettert het vuur. En ik? Ik lig in mijn warme slaapzak, helemaal alleen in de tent. Ik moet eigenlijk slapen – maar wie kan er nou slapen als er zoveel geluiden zijn. Hoor jij wat ik hoor? Geluiden, of is het muziek? Zie jij wat ik zie? Schaduwen, maar waarvan? En waar is Teddy nou gebleven… want zonder Teddy durf ik echt niet te slapen! Herrie in de tent is een fantasievolle muziekvoorstelling vol tentgeluiden. Fluit, viool, cello en cymbaal gaan de strijd aan met de elementen, en vertellen in klankrijke muziek het verhaal van de onvoorwaardelijke liefde van een kind voor zijn knuffel.

Dit concert is een klein voorproefje van al het moois dat  SPLENDOR vanaf 2013 zal presenteren.

Met Michiel Weidner, cello, cimbalom; Petra Griffioen, viool; Jeannette Landré, fluit
Duur ca. 40 minuten
Toegang € 8 / € 6 (kinderen 3 tot 6 jaar) 
Kaarten via www.grachtenfestival.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *