Goot 500: Rechtbrengers gezocht

Ontwikkelingsorganisatie Tear viert haar 40-jarig jubileum door een zoektocht naar ‘rechtbrengers’ te starten. Ze heeft de handen ineengeslagen met tijdschrift De Nieuwe Koers en samen zoeken ze naar rechtbrengers van nu. Ze roepen Nederlanders op om hen daarbij te helpen. Via de website www.goot500.nl kunnen ze tot uiterlijk 30 juni worden aangemeld.

Daarom komt de christelijke organisatie Tear met de Goot 500, met daarin 500 wereldburgers die werkelijk verschil hebben gemaakt. En daarmee bedoelt de organisatie: mensen die de wereld iets eerlijker hebben gemaakt. Mensen die recht brengen. Het wordt een veelkleurige lijst waarin onderwerpen aan bod komen zoals: extreme armoede; racisme en discriminatie; uitsluiting en illegaliteit; handicaps; eerlijke handel; juridische ondersteuning; theologie; vrede; natuurbescherming; innovatie; mensenhandel enzovoorts.

Naast de publicatie van de Goot 500 lijst wil Tear rechtbrengers ook een podium bieden op het Goot 500-event op 1 en 2 november. Het thema: de kerk als rechtbrenger.

Meld iemand aan voor de Goot 500.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *