Google vindt leiders maar voorspelbaar

Wat maakt een goede leider? Daadkracht? Doorzettingsvermogen? Visie? Moed? Google haalt iets heel anders uit de data die zij hebben verzameld. Namelijk dat leiders doorgaans uiterst voorspelbaar zijn.

Je komt er mee weg

Google doet dit onderzoek in eerste instantie intern, waar het niets moet hebben van een onderbuik-gevoel of vanzelfsprekendheid als het op kennis aankomt. De cijfers moeten kennis opleveren, zo stelt dit bedrijf. Maar dat kan soms voor wel zeer opzienbarende ontdekkingen zorgen. Ook Google zelf was verbaasd door het idee dat een goede leider een voorspelbaar persoon is. De theoretische verklaring die zij geven voor deze waargenomen waarheid? Met een voorspelbare baas weet je waar je mee weg kunt komen.

Lees het hele artikel The Surprising Trait Google Looks For To Identify Potential Leaders op de site van Business Insider.

Afbeelding: Beverly & Pack via Compfight cc

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *