Goede voornemens (1) – wat is écht belangrijk voor jou?

Wat is écht belangrijk voor jou? Als iets waarde voor je heeft, omdat het echt belangrijk voor je is, ben je gemotiveerder om er tijd aan te besteden en er je best voor te doen. Je stelt die zaken dan minder snel uit.

Vind je het belangrijk om gastvrij te zijn, maar heb je een hekel aan stofzuigen of de afwas? Door zo’n klus te koppelen aan je hogere doel “gastvrij zijn” wordt het stofzuigen of afwassen een stuk minder vervelend. Je weet immers waar je het voor doet.

Welke zaken zijn écht belangrijk in jouw leven? En als je goede voornemens hebt gemaakt voor dit jaar: reflecteren die de echt belangrijke zaken in je leven? Of kan je ze eraan koppelen wellicht? 

Vaker gaan sporten bijvoorbeeld, wordt vaak genoemd. Maar waarom is dat nou precies belangrijk voor je? Wat wil je bereiken met sporten? Wat is het hogere doel? Elke week naar de sportschool moeten gaan motiveert niet direct… maar een langer leven en meer tijd met vrienden en familie misschien wel?

Als de de koppeling legt tussen je concrete alledaagse doelen en de hogere doelen in je leven, wordt het makkelijker je goede voornemens vol te houden. Ben je je motivatie kwijt? Denk terug aan je hogere doelen: daar doe je het allemaal voor!

Ik zou het leuk vinden als je onder dit artikel een reactie achterlaat over jouw goede voornemens voor dit jaar: wat zijn ze en aan welk hoger doel kan je ze koppelen? Zelf zal ik een eerste voorzet geven: ik heb echt een hekel aan opruimen en schoonmaken in huis. Maar als er ineens een vriend of vriendin belt met de vraag of ze even spontaan langs kan komen, dan wil ik graag dat dat gewoon kan en dat ze dan in een net en schoon huis terecht komen. Dus: hup hup, toch maar aan de slag! Het helpt mij echt om op deze manier naar de minder leuke klussen te kijken: ik weet waar ik het voor doe!

Lees ook:
Goede voornemens (2) – stop met twijfelen!
Goede voornemens (3) – zorg voor focus!

Foto: Amber Grundy/Flickr.com

Welmoed Verhagen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *