Goed ouder worden

Het debat over ouder worden wordt steeds relevanter, gezien de stijging van de gemiddelde leeftijd in het westen. Maar hebben we het over de juiste zaken en stellen we de juiste vragen?

Het debat hierover is nogal eenzijdig. De nadruk ligt vooral op de (economische) positie van ouderen in de samenleving, of op biologische processen en lichamelijke veroudering. Dit boek biedt een tegenwicht tegen het dominante beleidsmatige, financiële, biologische en medische discours en stelt andere vragen bij het ouder worden centraal, namelijk morele vragen en zingevingsvragen.

De vraag wat goed ouder worden is, kan op existentieel niveau niet voor iedereen hetzelfde antwoord krijgen. Wel is een aantal overwegingen te geven over eindigheid, kwetsbaarheid, menselijke waardigheid, verbondenheid, weerbaarheid, welzijn en zingeving. Al deze thema’s komen in deze bundel aan bod.

Projectgroep Goed Ouder Worden van de Universiteit voor Humanistiek, behandelt in haar nieuwe boek de morele vragen en zingevingsvragen die vaak vergeten worden.

Goed ouder worden, Peter Derkx, Alexander Maas, Anja Machielse, 1e druk, 2011, Uitgeverij SWP.
ISBN: 978 90 8850 243 9,  184 pagina’s

Steun Zinweb: bestel uw boek bij boekhandel Kirchner

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *