Godsdienstlozen wereldwijd grote groep

Mensen die zich met geen enkele religie identificeren vormen na christenen en moslims de grootste groep in het godsdienstige landschap. Dat blijkt uit een data-analyse van het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew.

Driekwart van de ‘religieus ongebondenen’ woont in Zuidoost-Azië. Grote inwonertallen gooien daar gewicht in de schaal. Zo leven er alleen al in China meer dan dubbel zo veel ongebondenen als in de Verenigde Staten. 

Dat iemand zich niet identificeert met een bepaalde religie hoeft overigens niet te betekenen dat hij of zij overtuigd atheïst is: in Frankrijk zegt een derde van de ongebondenen te geloven in een hogere macht, in de Verenigde Staten is dat 68 procent. China scoort – weinig verrassend – aanzienlijk lager. Daar ligt het percentage op 7 procent. … Lees verder op Trouw.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *