Godsdiensten: muren en (over) bruggen

Elk geloof in Nederland is een minderheid: velen van ons zijn ongeveer van God los. Bij de een voelt dat als bevrijding, bij de ander leeg. Zeker levert het nieuwe perspectieven op.

Interreligieus gesprek – Lunteren, 10 mei 2012 20.00 uur 

De Vrijzinnigen in Lunteren zouden een gesprek kunnen organiseren tussen typische voorgangers van de verschillende grote godsdiensten. Maar dan bestaat het risico dat we alleen informatie krijgen, en het nooit tot een verandering komt.

We hebben ervoor gekozen om voor deze avond juist voor “losgekomen en toch gewortelde” vertegenwoordigers te kiezen: mensen die over de muur klimmen, hun hoofd stoten en van vele walletjes willen (w)eten.

Verschillen zij wel zoveel van elkaar? Waar lagen de wortels, en waar kruisen de bloesems elkaar? Is het wenselijk om bruggen te bouwen?De bekende IKON presentatrice Annemiek Schrijver (vroeger stevig christelijk, tegenwoordig eerder Boeddhist), Ivo de Jong (voorganger bij de vrijzinnigen in Lunteren, interreligieus actief), Mike Gould (vrijzinnig joods; politiek zeer actief tegen de muur) en Redouan Harrak (vrijzinnig moslim, Radio Darfour) en Rawie Sewnath (hindoe, geestelijk verzorger in Almere) komen samen om elkaar te ontmoeten; Annemiek leidt het gesprek op haar eigen, inspirerende wijze, en zij zal er voor zorgen dat niemand buiten schot blijft.  

Een avond over mystiek en politiek, vriendschappen en – verschilligheid.    

Donderdagavond 10 mei om 8 uur ’s avonds; Dr. Kimmijserlaan 28, Lunteren.  

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *