'God moedigt de opstand van vrouwen aan’

Een van Afrika’s belangrijkste hedendaagse theologen, Esther Mombo, is op 17 mei is te gast bij De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Deze Keniaanse is prominent lid van de Circle of Concerned African Women Theologians en Dean of Academics aan de St. Paul’s University in Limuru. 

Aanleiding voor een levendig programma met de naam ‘Female leadership in peace processes’ i.s.m. het Platform Vrouwen & Duurzame Vrede (klik op de kopjes voor meer informatie): 

16.00 – 19.30 uur: Open Sessions
Inspiratiemiddag. Esther Mombo begeleidt een workshop voor jongeren, er zijn interviews, vertoning van de docu Pray the Devil Back to Hell en Afrikaanse livemuziek. De bar is open en er zijn hapjes verkrijgbaar. Toegang vrij.

20.00 – 22.00 uur: Lecture
Prof. Esther Mombo spreekt over de manier waarop bijbelteksten vrouwen stimuleren om op te staan tegen oorlog en geweld. Met een co-referaat door feministisch theoloog Lieve Troch. Gespreksleider: Manuela Kalsky. Toegang € 10 / € 7,50

Ga naar de website van De Nieuwe Liefde voor meer informatie en kaartjes.

Afbeelding: cover van de documentaire Pray the Devil back to Hell

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *