God bewijzen

Is er behoefte aan nog een boek over godsbewijzen? Misschien wel als het wordt aangeprezen door zowel Andries Knevel als de bekende atheïstische filosoof Herman Philipse. In oktober komt God bewijzen bij uitgeverij Balans uit. Geschreven door hoogleraar theologie Stefan Paas en Rik Peels, die promoveerde in de filosofie.

In het boek geven ze wetenschappelijke en filosofische argumenten voor en tegen het bestaan van God. Beide auteurs zijn gelovig, maar schrijven volgens de aankondiging (pdf) zonder polemiek of bekeringsijver. Herman Philipse noemt God bewijzen in de brochure “on-Nederlands argumentatief” en geschikt voor mensen van allerlei gezindten. Knevel is het daarmee eens, het boek is volgens hem voor “gelovigen, atheïsten, agnosten, twijfelaars, zoekers en voor hen die flirten met God.”

Foto: Nextors/Flickr

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *