God achter de voordeur? op Ikon

Vandaag wordt om 23.47 uur op TV Ned 2 de derde aflevering van de nieuwe serie LUX: OP ZOEK NAAR WAT ONS HEILIG IS uitgezonden met als thema: God achter de voordeur? Over ‘klaagchristenen’ & nieuwe mythevorming.

 

‘Weg met de privileges van gelovigen in wet -en regelgeving,’ klinkt de mantra van de liberale, blanke meerderheid luid en duidelijk. Religie is een privé zaak en God hoort achter de voordeur.

Dit alles vanwege het feit dat we in een geseculariseerd land leven, waar de rol van religie is uitgespeeld. En dat moet maar eens duidelijk zijn voor die ‘klaagchristenen,’ om over achterlijke moslims nog maar te zwijgen.

Maar laten zaken die ons heilig zijn zich wel zomaar privatiseren en achter de voordeur opsluiten? En welke functie heeft het publieke domein als het gaat om de zichtbaarheid van religie?

 Met onder anderen: Paul Schnabel, directeur van het SCP, Manuela Kalsky, bijz. hoogleraar Schillebeeckx-leerstoel voor theologie & samenleving. 

Redactie: Christine Raven, Els Duran; stagiaire: Mo Schuttel; Productie: Margie Monfils; Regie: Wilberry Jakobs; Eindredactie: Ida Overdijk

Voor meer informatie zie www.luxmagazine.nl

Bron: Ikon

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *