Gerrit Heuver

Rinus in gesprek met drs. Gerrit Heuver, directeur Landgoed de Hezenberg
Vlak bij Zwolle, net over de IJssel, ligt landgoed de Hezenberg. Schitterend gesitueerd, precies op de overgang van de Veluwe naar de IJssel-uiterwaarden. Stilte alom!

Op het landgoed treft u een statig landhuis aan, een koetshuis en een kapel. Functioneel ingerichte ruimtes waarin gasten ontvangen worden die op zoek zijn naar verdieping of een nieuw perspectief. Bezinnen, groeien, helen: dat zijn de kernwoorden waarmee de Hezenberg het werk dat daar gedaan wordt, typeert.

De Hezenberg heeft net een ingrijpende verbouwing achter de rug waardoor het nu mogelijk is een veel gevarieerder programma aan te bieden aan een bredere doelgroep.

Het statige Landhuis is onaangetast gebleven, alleen zullen de logeerkamertjes op zolder niet meer gebruikt worden voor betalende gasten. Voor die doelgroep is het Koetshuis uitgebreid met een prachtig bij het Landgoed aansluitend logeergebouw, dat welhaast de uitstraling van een modern hotel heeft.

De Hezenberg houdt zich al sinds 1946 bezig met de opvang en reïntegratie van mensen die thuis of op het werk zijn vastgelopen. Dit werk blijft bestaan, in vorm die echt van deze tijd is: veel accent op zelfsturing en op een gestructureerde aanpak. Dit programma vindt vooral plaats op werkdagen.

Daarnaast bieden we ook bezinnings- en bezielingsprogramma’s aan in het weekend. De meeste weekends die de Hezenberg organiseert, duren van vrijdagavond tot zondagmiddag en kosten all-in zo’n € 190,= p.p. Het gaat om thema’s als De geest van creativiteit (mei), Het Enneagram en de bijbel (mei), De balans van geven en ontvangen (juni), Met aandacht leven (juli).

Op werkdagen, meestal op vrijdag en soms op een avond, houdt de Hezenberg workshops die een concreet levensthema betreffen, gekoppeld aan de christelijke spiritualiteit van waaruit de Hezenberg is ontstaan. Bijvoorbeeld de workshop Traumatische ervaringen in gelovig perspectief, het thema Conflictbeheersing en samenwerking, en ook ‘Gaat het nog goed thuis?’ Een relatie-check voor stellen. Op de vernieuwde website (hezenberg.nl) kunt u er alles over lezen.

Voor informatie: (038) 444 52 51 of www.hezenberg.nl

Klik hier om het programma nogmaals te beluisteren

Bron: Omroep Gelderland. Programma Tendens

Rinus van Warven
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *