Genomineerden 'Theoloog van het Jaar 2014' bekend.

De IKON heeft vandaag bekend gemaakt wie de genomineerden zijn voor de theologie-prijzen die jaarlijks worden uitgereikt tijdens de Nacht van de Theologie.

Voor de Theologie-publicatieprijs zijn genomineerd:

Christa Anbeek en Ada de Jong, De berg van de ziel. Stevige gedachtenwisseling over nut, betekenis of misschien wel zinloosheid van geloven, tegen de achtergrond van ingrijpende ervaringen van verlies van beide auteurs.

Stefan Paas & Rik Peels, God bewijzen. Spraakmakende publicatie van filosoof Peels en theoloog Paas, waarin het debat over het bestaan van God een hedendaagse invulling krijgt.

Maarten Wisse, Zo zou je kunnen geloven. Wisse, afkomstig uit bevindelijk-gereformeerd milieu, gaat niet in op argumenten voor of tegen geloven, maar op de beleving.

Voor de prijs van Theoloog van het jaar zijn genomineerd:

-Dick Couvée. Onder ds. Dick Couvée is de Pauluskerk in Rotterdam uitgegroeid van een herberg voor ontheemden naar een ontmoetingsplaats voor arm en rijk. De wederzijdse inspiratie van arm en rijk staan daarbij centraal.

-Manuela Kalsky. Manuela Kalsky bekleedt sinds 2012 de E. Schillebeeckx-leerstoel voor Theologie en Samenleving aan de VU. Daar startte zij in 2013 vernieuwend onderzoek naar mensen die zich in Nederland verbonden voelen met verschillende religieuze tradities (Multi Religious Belonging).

-Paul van Geest. Paul van Geest (hoogleraar Tilburg Universiteit en Vrije Universiteit) kreeg landelijke bekendheid door zijn media-optredens rond de verkiezing en het pontificaat van paus Franciscus.

Wie de prijs ontvangt, wordt voor deels bepaald door een jury en deels door internetstemmen. Stemmen kan hier.

De prijzen worden uitgereikt tijdens de Nacht van de Theologie in de Rode Hoed die dit jaar op 21 juni plaatsvindt. Klik hier voor meer info.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *