Generatie IK© waar blijft de revolutie?

Vanavond in de Balie: waar blijft de revolutie van Generatie IK© in Nederland?

Wereldwijd trekken Generatie IKers ten strijde: in het Midden Oosten zetten jongeren zich in voor gelijkheid en vrijheid, en ook in Parijs, Londen en Madrid zijn het de jongeren die in opstand komen, hun stem laten horen.

Volgens Thomas Jefferson heeft iedere generatie een nieuwe revolutie nodig…
Waar blijft dan de revolutie van Generatie IK© in Nederland?

In samenwerking met VPRO Dorst organiseert De Balie het programma Generatie IK© waar blijft de revolutie!? Tijdens deze kunstmanifestatie zullen Generatie IKers, met achtergronden variërend van beeldende kunst tot fotografie en van spoken word tot theater, uiting geven aan de blik van Generatie IK© op het thema revolutie. 

Lokatie: De Balie in Amsterdam
Datum: Donderdag 26 januari
Tijd: vanaf 20.00 uur
Kaartjes: website de Balie 

Tijdens deze avond dient De Balie als hoofdkwartier voor de revolutionairen en worden haar trappen als barricades beklommen. Na het centrale zaalprogramma zetten revolutionaire IKers de revolutie voort door middel van verscheidene live performances, interactieve workshops en multi-dimensionale kunstinstallaties, verspreid over het hele gebouw van De Balie. 

Premiere van de documentaire: Het het leven van een Antiheld – Elien van Riet
Het leven van een antiheld vertelt over een jonge antiheld die in een demonstratie oog in oog komt te staan met de Mobiele Eenheid. Het is een test voor de antiheld op goed verstand, deugdzaamheid, moed, lijdzaamheid, standvastigheid en passie. Hij raakt in gevecht met zichzelf en zijn idealen. In deze strijd tegen de windmolens besluit hij het heft in eigen handen te nemen. Hoe groots kan een kleine revolutie zijn?

Verder met o.a. Anne Breure, Helena Hoogenkamp, Compagnie Perelman, Radio Romantiek, Joost van Hezik, Words in Trees, De Fools Army, Masha Ru & Olga Ganzha, Elien van Riet, Judith van der Velden + Tjebbe Venema, Dansgroep o.l.v. Anastasia Tchistiakova, Michel Abdel Malek, Charmaine Noten en Club Interbellum.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *