Gemiddelde kerkganger geen dierenvriend

Nederlandse kerkgangers zijn meer dan anderen begaan met het lot van hun medemens. Ze geven naar eigen zeggen vaker aan de voedselbank, doneren vaker aan armoedebestrijders en stemmen vaker op politieke partijen die in hun ogen ‘opkomen voor gerechtigheid’.

De kerkganger maakt zich minder zorgen om het welzijn van dieren. Waar 22 procent van de Nederlanders dierenleed beschouwt als een misstand die snel moet worden aangepakt, is dat onder kerkgangers slechts 8 procent.

Dat claimt althans de christelijke organisatie Micha, die onderzoek deed onder bijna duizend personen. Over de belangrijkste misstand zouden kerkgangers (iedereen die zich beschouwt als regelmatig bezoeker van een kerk) en niet-kerkelijken het eens zijn: dat is kindermisbruik. … Lees verder op Trouw.nl.

Bron: Trouw.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *