Geloven als minderheid

Zaterdag 9 juni is de landelijke achterbandag van Kerk in Actie in de Glind: een feestelijke dag voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema ‘geloven als minderheid’ en wereldwijd kerk zijn.

Kerk zijn wereldwijd gaat ook over kerk zijn in niet christelijke cultuur en context. Juist met Pinksteren vieren we verbondenheid in diversiteit.

Over de grenzen kijken en uit je eigen comfort-zone stappen. Dit jaar is het thema van het Kerk in Actie Pinksterfeest daarom ‘geloven als minderheid’: waar het kleine groots in kan zijn.

Denk hierbij aan: minderheidskerken en kerk en christen zijn in een anders-dominante cultuur (islamitisch, mannelijk,etc.). 

Hierin klinkt mee dat we ook in Nederland steeds meer kerk zijn in een dominante seculiere cultuur. Hoe ga je daar mee om als christen, als je geloof niet of moeilijk openlijk mag beleven? Wat houdt je gaande en geïnspireerd? 

Met o.a. Jasper en Mary Maas (Noord-Ghana), Resha Qadir Bakhsh (Pakistan), Mabud Chowdhury (Bangladesh), Joke van Opstal (Cambodja), Priscille Djomhoué (Kameroen), Arabisch koken met een Egyptische predikant, Togetthere over hun ervaringen in Cuba en muziek van de voortreffelijke World Fusion Band (Amsterdam). 

Toegangsprijs: € 15,- onder de 25 jaar: € 10,- 
Tijd: 10.00 – 16.00 (wees gerust: het is op tijd afgelopen
 voor het voetbalfeest!)
Meer informatie en opgeven via: website Kerk in Actie


Foto: kerk in Jordanië, 2010

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *