Geloof het..of niet

‘Mensen zeggen: ‘Ik geloof in God’ of ‘ik geloof niet in God’. Maar waar geloven we dan wel of niet in? Wat is het beeld dat we diep van binnen hebben en hoe komt dit tot uiting in ons handelen?’ Deze vragen staan centraal tijdens het symposium ‘Geloof het…of niet’ aanstaande donderdag.

Tijdens deze dag zal onder andere Dr. Marien van den Boom, godsdienstwetenschapper en theoloog als hoofdspreker zijn licht laten schijnen over het thema. Dagvoorzitter is Tom Mikkers, secretaris van de Remonstrantse Broederschap. Andere sprekers zijn onder andere jurist Zainab Al-Touraihi en Abraham de Kruijf, oprichter van de beweging Peace Will Come in Israël, Palestina en Nederland. Door de dag heen zijn verschillende workshops te volgen.

Het symposium duurt van 12.00 – 16.30 uur bij Het Apostolisch Genootschap aan de Aziëlaan 155 in Utrecht. Aanmelding door overmaking van €10,- per deelnemer op rekening 9676 van NLG IARF ovv ‘3 oktober 2013’ en de naam (namen) van de deelnemer(s) en organisatie. (Deelname is gratis voor lidmaten van Het Apostolisch Genootschap, zij kunnen zich aanmelden per e-mail: jvdklooster40@gmail.com).

De dag wordt georganiseerd door Naar een Landelijk Stemgeluid, waarin samenwerken: International Association for Religious, Freedom (IARF),United Religions Initiative (URI), Religions for Peace (WCRP), Platform INS, Landelijke Kerngroep Vrouwen Trialoog (KLVT), Peace Will Come, Interreligieus Beraad (IB).

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *