Geloof en politiek – René Leegte

In de derde video in de serie over geloof en politiek komt René Leegte aan het woord over zijn werk als kamerlid en zijn lidmaatschap van de Doopsgezinde kerk.


See video

Op wat voor verschillende manieren laten politici zich door hun geloof inspireren in hun politieke handelen? Maakt het wat uit voor je politieke opvattingen of je je geloof op een vrijzinnige of orthodoxe manier beleeft? Relativeer je je politieke opvattingen meer als je ook je geloofsopvattingen relativeert? Wat is het verband tussen religieuze en politieke vrijzinnigheid? Deze en andere vragen komen aan bod in een reeks interviews in een nieuwe serie van Zinweb over geloof en politiek, waarin Ruard Ganzevoort, Gert-Jan Segers, Marleen Barth en Julius Terpstra aan het woord komen.

René Leegte is sinds 2010 lid van de Tweede Kamer namens de VVD. Voor die partij is hij woordvoerder op het gebied van energie en internationale handel. Voor zijn overstap naar de politiek werkte hij in het bedrijfsleven. Leegte is afkomstig uit een doopsgezind gezin en is nog steeds lid van een doopsgezinde kerk, ook al twijfelt hij veel over geloof. Zijn broer Henk Leegte is een bekende dominee in de doopsgezinde kerk in Amsterdam. René Leegte praat in bovenstaand filmpje over zijn opvattingen over duurzaamheid, waarom hij het begrip rentmeesterschap niet relevant vindt en over de overeenkomsten tussen de doopsgezinde en liberale tradities.

Dit filmpje is gemaakt voor de Nieuwe Vrijzinnige Omroep door:
Annerike Hekman (Onival producties): camera, regie en montage
Ruben Altena: concept, redactie en interview 

Ruben Altena
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *