Geloof en politiek – Julius Terpstra

In de laatste video in de serie over geloof en politiek laten we iemand van een jonge generatie aan het woord, Julius Terpstra, voorzitter van het CDJA.


See video

Op wat voor verschillende manieren laten politici zich door hun geloof inspireren in hun politieke handelen? Maakt het wat uit voor je politieke opvattingen of je je geloof op een vrijzinnige of orthodoxe manier beleeft? Relativeer je je politieke opvattingen meer als je ook je geloofsopvattingen relativeert? Wat is het verband tussen religieuze en politieke vrijzinnigheid? Deze en andere vragen komen aan bod in een reeks interviews in een nieuwe serie van Zinweb over geloof en politiek, waarin verder Ruard GanzevoortGert-Jan SegersRené Leegte en Marleen Barth aan het woord komen.

Julius Terpstra is student geschiedenis en sinds mei 2013 voorzitter van het CDJA, de politieke jongerenorganisatie van het CDA. Hij studeert geschiedenis in Leiden en staat daar op de lijst voor het CDA bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zijn familie in Emmeloord stemde GPV en later de ChristenUnie (waarin het GPV opging). De C van het CDA moet wat hem betreft ook in de toekomst voor christelijk blijven staan, maar hij vindt het wel belangrijk dat mensen ongeacht hun religieuze achtergrond op het CDA kunnen stemmen en de partij kunnen vertegenwoordigen.

Dit filmpje is gemaakt voor de Nieuwe Vrijzinnige Omroep door:
Annerike Hekman (Onival producties): camera, regie en montage
Ruben Altena: concept, redactie en interview 

Ruben Altena
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *