Geloof en politiek – Gert-Jan Segers

In de tweede video in de serie over geloof en politiek vertelt Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers van de ChristenUnie over hoe hij zich in zijn werk als politicus laat inspireren door zijn geloof.


See video

Op wat voor verschillende manieren laten politici zich door hun geloof inspireren in hun politieke handelen? Maakt het wat uit voor je politieke opvattingen of je je geloof op een vrijzinnige of orthodoxe manier beleeft? Relativeer je je politieke opvattingen meer als je ook je geloofsopvattingen relativeert? Wat is het verband tussen religieuze en politieke vrijzinnigheid? Deze en andere vragen komen aan bod in een reeks interviews in een nieuwe serie van Zinweb over geloof en politiek, waarin Ruard GanzevoortRené LeegteMarleen Barth en Julius Terpstra aan het woord komen.

Gert-Jan Segers is sinds 2012 lid van de Tweede Kamer voor de ChristenUnie. Daarvoor was hij voorzitter van het wetenschappelijk instituut van de CU. In die functie heeft hij zich bijvoorbeeld bezig gehouden met de houding van de partij ten aanzien van de islam. Hij leerde zelf veel over de islam in de tijd dat hij in Caïro woonde, waar hij werkte bij een christelijk toerustingscentrum. Hij begon zijn carriere als fractiemedewerker van de RPF, destijds deel van wat ‘klein christelijk rechts’ genoemd werd en één van de partijen die op zou gaan in de ChristenUnie.

Gert-Jan Segers is bepaald geen vrijzinnig gelovige. Hij is opgegroeid in de gereformeerde gemeente en is inmiddels lid van de PKN. Hij heeft grondig nagedacht over de relatie tussen zijn geloof en zijn politieke standpunten. Hij ziet de bijbel niet als politiek programma, maar wil wel politiek bedrijven met een open bijbel.

Zie ook het eerdere interview in deze reeks met GroenLinks-senator Ruard Ganzevoort.

Dit filmpje is gemaakt voor de Nieuwe Vrijzinnige Omroep door:
Annerike Hekman (Onival producties): camera, regie en montage
Ruben Altena: concept, redactie en interview 

Ruben Altena
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *