Geld draait de wereld door

Kansen en oplossingen voor een groene en eerlijke economie. Vandaag in de Rode Hoed. 
Deelname: € 15,- / 50,- /100,- (al naar gelang inkomen en positie)

Sinds de bijna meltdown van september 2008 zijn er heel wat woorden vuil gemaakt aan de stand van de economie. Het Platform Duurzame en Solidaire Economie organiseert op vrijdag 23 maart in de Rode Hoed de conferentie Geld draait de wereld door. Toegespitst op de problemen en fundamentele maatregelen en hervormingen in de financiële sector spreken wetenschappers en ervaringsdeskundigen over de huidige stand van de economie ende oorzaken van de crisis. Op deze stevige basis zal er worden gezocht naar structurele oplossingen voor de doorbraak van een groene en eerlijke economie. 

Het kan anders! Een nieuw evenwicht in de markt gericht op krimp van het materiële verbruik en op inkomensherverdeling. Onderdeel van het programma is de presentatie van een serie ‘deeloplossingen’ op het gebied van regulering van geldcreatie, belastingen, investeringen en lobby-activiteiten. 

Wat: Geld draait de wereld door – Kansen en oplossingen voor een groene en eerlijke economie
Wanneer: vrijdag 23 maart, aanvang 10.00 uur, café open 09.00 uur
Waar: Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam

Met onder anderen: 

 • Bernard Lietaer (econoom, ex-bankier, schrijver)
  Schrijver van het boek The future of money (vertaald in 18 talen) is een expert op het gebied van ontwikkeling en implementatie van geldsystemen. 
 • Francine Mestrum (professor sociale wetenschap aan de Universiteit van Brussel)
  Gespecialiseerd in ontwikkelingsproblematiek. 
 • Arjo Klamer (professor in de economie van kunst en cultuur aan de Erasmus Universiteit)
 • Erik Wesselius (Corporate Europe Observatory)
 • Lou Keune (Econoom Universiteit van Tilburg, PDSE)
 • John Huige (politiek econoom, PDSE)
 • Myriam vander Stichele (SOMO)
 • Martijn van der Linden (bedrijfseconoom, PDSE)

Het dagvoorzitterschap is in handen van Frank du Mosch

Organisatie: Platform DSE i.s.m. de Rode Hoed. Datum: vrijdag 23 maart, aanvang 10.00 uur, café open 09.00 uur. Deelname: € 15,- / 50,- /100,- (al naar gelang inkomen en positie) online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Informatie: www.platformdse.org en www.rodehoed.nl.

Het Platform Duurzame en Solidaire Economie (DSE) neemt sinds 2006 het voortouw in het denken over alternatieve vormen van economie.  De afgelopen jaren heeft het Platform DSE een Petitie over de ontwikkeling van een duurzame en solidaire manier van economisch meten (2006), de Verklaring van Tilburg (2008), het Appèl van Antwerpen (2009), een Fair&Green Deal (2009) en het Plan voor een Duurzame en Solidaire Economie (2011) gepubliceerd. Daarnaast organiseert het Platform DSE sinds 2008 elk jaar een conferentie over stappen naar een ‘groene en eerlijke economie’.De afgelopen jaren was de plek de Universiteit van Tilburg, dit jaar de Rode Hoed.

 

De Rode Hoed is onafhankelijk, maar betrokken. Wij organiseren debatten, symposia, lezingen, literaire en muzikale programma’s voor een breed publiek. De Rode hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *