Gastcollege: Mystiek en literatuur

De bekende auteur Oek de Jong zal op donderdag 28 maart 2013 een gastcollege ver­zor­gen, ge­ti­teld: ‘Niet-weten, niet-handelen. Mystiek en literatuur’. Zijn college vormt de afsluiting van de door prof. dr. Johan Goud gegeven cur­sus Religie en zingeving in de Nederlandse literatuur, maar is toegankelijk voor alle belangstellenden. Ter voorbereiding kan men zijn essays ‘Niet-handelen, niet-weten’ en ‘Een klievende roman’ uit de bundel Een man die in de toekomst springt lezen.

Oek de Jong (1952) is de schrijver van een klein maar hoogwaardig oeuvre. Daartoe behoren succesvolle romans als Opwaaiende zomerjurken (1979, F. Bordewijkprijs 1980), Cirkel in het gras (1985), Hokwerda’s kind (2002, genomineerd voor de Librisprijs) en Pier en Oceaan (2012). Daarnaast publiceerde hij novellen en essays, onder andere over het mystieke denken en dichten van Eckhart, Gorter, Van Ostaijen en Kellendonk. 

Organisatie: Departement Religiewetenschappen en Theologie (Faculteit Geesteswetenschappen Universiteit Utrecht). Zie ook deze pagina. 

Datum en tijd: Donderdag 28 maart 2013, 11.00 – 13.00 uur.

Locatie: Universiteit Utrecht: Drift 21 – Utrecht-Centrum (zaal 0.32)
NB: Drift 21 is uitsluitend bereikbaar via Drift 27 (hoofdingang Universiteitsbibliotheek Binnenstad).

Aanmelden: Toegang gratis. In verband met de zaalruimte is aanmelden vóór 25 maart 2013 noodzakelijk. Stuur een e-mail naar Secretariaat.RenT@uu.nl (Secretariaat Departement Religiewetenschap en Theologie Universiteit Utrecht)

Foto: Pixabay

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *