'Ga je eigen weg!' door: Margrit Irgang

Er bestaat een soort reizen dat veel zoekers naar de zin van het leven op weg heeft gestuurd en waarvan zij getransformeerd terugkwamen: de pelgrimstocht. Wanneer het pelgrimeren ons niet ten diepste verandert, zijn we alleen maar ‘uit wandelen’ gegaan. 

Pelgrimeren is een beweging in hart en geest, en het uiterlijk voortbewegen is slechts een middel om de innerlijke verandering mogelijk te maken. Daarom kunnen we ook pelgrim zijn als we ons geen reis kunnen veroorloven. Ons eigen leven is het landschap waar we als pelgrim doorheen trekken en het zal ons dezelfde verrassingen, avonturen, afgronden en vreugde bereiden als de weg naar bijvoorbeeld Santiago de Compostela. Dit boek is een lichtvoetige en diepgaande, veeleisende en bevrijdende aanmoediging om op pad te gaan; het is behulpzaam bij het vinden van het eigen, onverwisselbare spoor.

Margrit Irgang schreef ook: Zen als levenskunst en Dit ene moment

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *