Franck Ploum directeur 'De Nieuwe Liefde'

Franck Ploum (Kerkrade, 1968) is per 1 september jongstleden aangesteld als directeur van De Nieuwe Liefde, centrum voor bezinning, debat en poëzie aan de Da Costakade in Amsterdam.

Hij neemt deze functie over van Stef Collignon, die afgelopen jaar interim-directeur was. Ploum vormt samen met Huub Oosterhuis (prediker, dichter en initiatiefnemer) de directie van De Nieuwe Liefde.
 
Ploum studeerde Theologie in Heerlen en Nijmegen en Journalistiek & Communicatie  aan de Hogeschool Utrecht. Hij werkte in de periode 1994-2006 voor het Bisdom Breda. In 2007 startte hij met zijn eigen Bureau Mamre en van daaruit was hij onder andere projectleider van de Maand van de Spiritualiteit en Stichting Zinweb. Ook was hij betrokken bij projecten van het Katholiek Netwerk en campagnes van de NGO’s Mensen met een Missie en Solidaridad. In 2010 was hij initiatiefnemer van de Ekklesia Breda. Sinds januari van dit jaar was hij projectleider van Project W!J van het Dominicaans Studiecentrum en betrokken bij de start van De Nieuwe Liefde. Recentelijk verscheen bij Uitgeverij Ten Have zijn boek Gedeeld Visioen – met een voorwoord van Huub Oosterhuis.
 
Na de zomerstop is de programmering van start gegaan met onder meer gasten als Geert Mak, Xandra Schutte, Gerrit Kouwenaar en Ramsey Nasr en zijn er nieuwe programmaseries zoals Klein IDFA (documentaires van IDFA), Splendor (verrassende zondagmiddagconcerten voor jong en oud), Wat is wijsheid? (gesprekken op het snijvlak van filosofie en maatschappij met Rob Wijnberg en Daan Roovers), De poëzie van (een avond met Gerrit Kouwenaar) en Over Islam Gesproken (nuchtere thema-avond over de Islam). Op 11 februari vorig jaar opende De Nieuwe Liefde haar deuren. Het is een plek voor studie, bezinning en debat, een ruimte voor levensbeschouwing en religie en een podium voor poëzie, muziek en theater.
 
Het programma-overzicht staat op www.denieuweliefde.com
Hier zijn ook kaarten te bestellen voor alle programma’s.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *