Filmtip: Duivelse Dilemma's

In Duivelse Dilemma’s zetten Nederlandse filmmakers in vier korte films van veertig minuten hun personages voor een keuze tussen kwaden. Eén juiste oplossing ontbreekt. Hoe kan je een goed mens blijven onder extreme omstandigheden?

In de ontwikkeling van hun films werden de makers bijgestaan door prominente denkers zoals  Hans Achterhuis, Marjolijn Februari, Pleun van Vliet, Ad Verbrugge en Gawie Keyser. Hier volgt een korte beschrijving van de vier films, die via een klik op het plaatje terug te zien op Uitzendinggemist.nl.


De hoer en het meisje
: om geld te verdienen voor haar kind en haar ouders in de Oekraïne, is Elena naar Nederland gekomen. Ze valt in de handen van mensenhandelaren en belandt in de prostitutie.

 

 


Getuige
: Ralf, een jonge psychiater, is gevraagd om in de Zuid-Amerikaanse favela’s ontspoorde jongeren te helpen. Daar is hij getuige van het verontrustende begin van een verkrachting.

 

 

Geloven: Martine heeft een huisartsenpraktijk met veel allochtone patiënten. Bevrijd van geloof en gevormd door ’t feminisme, staat ze voor zelfbeschikking en vrije ontwikkeling. Dan wordt dochter Anna moslima.

 

 

Drone: Voormalig F16-piloot Victor Doomen is de eerste Nederlandse operator van een op afstand bestuurd, onbemand gevechtsvliegtuig, een zogenaamde Drone. Hij wordt voor een onmogelijke keuze gesteld.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *