Films in Heerlen: Markt en Movies

Tussen carnaval en Pasen organiseert De Drie Ringen, centrum voor spiritualiteit en zingeving, in samenwerking met de Protestantse Gemeente Heerlen zes filmmiddagen op dinsdag, de marktdag in Heerlen. Films die ontspannen, maar ook te denken geven. Films waar je met plezier naar kunt kijken en nog een paar dagen over kunt blijven nadenken. 

Plaats van vertoning is De Brug aan het Tempsplein, bij de protestantse kerk. Bij binnenkomst is er koffie; na de film kan er bij een tweede kop koffie worden nagepraat. De films worden zonder pauze getoond en beginnen steeds om 13.30 uur. Er wordt een vrije gave gevraagd voor de films; de koffie met iets erbij kost €2,50. Je hoeft je voor deze films niet aan te melden.

11 maart – The Best Exotic Marigold Hotel (124 min.)
Zeven Britse gepensioneerden gaan ieder om zijn eigen redenen naar India. Een ieder is op zoek naar iets, of het nu zelfredzaamheid, boetedoening of een vermogende maharadja is. Aangekomen bij het hotel blijkt van de beloofde luxe maar weinig waar te zijn. Alles is anders dan verwacht. Hoe ga je daarmee om?

18 maart – Adam’s Apples (94 min.)
Adam is een neonazi. Hij moet de laatste maanden van zijn straf uitdienen onder de hoede van een invoelende pastoor. Het eerste wat hij doet nadat hij zijn intrek heeft genomen in de witte, afgelegen parochie, is het kruis met Jezus van de muur afhalen. Hij vervangt het door een portret van Hitler. Adam’s Apples is een interessante verzameling van humor, geweld, drama en fantasie. Dit wordt versterkt door het mooie kleurgebruik en achterliggende symboliek.

25 maart – Le Grand Voyage (108 min.)
Een oude Marokkaanse man die al decennia lang in Frankrijk woont, voelt zijn  einde naderen. Hij wil, zoals een goed moslim betaamt, Mekka bezoeken. Hij wil niet vliegen en heeft geen rijbewijs en dus geeft hij zijn zoon Reda de opdracht om hem in een aftandse Peugeot vanuit Frankrijk naar Mekka te rijden. Reda doet wat hem gevraagd wordt. Uiteraard ontstaan er verschillende aanvaringen en ergernissen tussen de beide mannen. Een film over verschillen tussen de generaties, zoals in veel families kunnen voorkomen.

1 april – Into Great Silence (164 min.)
Deze film is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijk stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd, de seizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven.

8 april – Bella Martha (105 min.)
Martha is de charmante, maar ijzige en perfectionistische chef-kok van een Hamburgs driesterrenrestaurant. Ze is vrijgezel en leeft voor het koken. Dan slaat het noodlot toe: haar zus komt bij een auto-ongeluk om het leven en Martha krijgt de zorg voor haar negenjarige dochtertje Lina. Lina weigert te eten. Uiteindelijk is het de flamboyante Italiaan Mario, Martha’s nieuwe souschef en rivaal, die weer licht en pasta brengt in het leven van het meisje. En van Martha?

15 april – Oorlogsrust (75 min.)
In een verzorgingstehuis kampt een aantal bewoners met verschrikkelijke ervaringen uit de oorlog. Twee dames beginnen ruzie te maken over wie nu het meest in de oorlog geleden heeft. De bejaarden raken met elkaar in conflict en voeren hun eigen oorlog. En ondertussen kunnen ze het moeilijk verkroppen dat ‘men’, met name het personeel maar ook de eigen kinderen, geen historisch besef heeft. De oorlogsrust komt steeds meer onder druk te staan.

Meer informatie is te vinden op www.dedrieringen.org.

Foto: Holger Ellgaard/Wikimedia Commons

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *