Films die ertoe doen

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is het internationale film- en debatfestival over recht en vrede in de Internationale Stad van Vrede en Recht. Het is hét Nederlandse festival van de geëngageerde film dat jaarlijks plaatsvindt als de dagen lengen en de zomertijd zijn intree weer doet. 

Het festival biedt een podium aan toegankelijke, actuele filmproducties van bevlogen filmmakers. Films over mensenrechten en menselijke waardigheid die een venster bieden op de wereld. Uit het jaarlijks toenemende aantal geëngageerde films, vertoont het festival een selectie van recente producties die opvallen vanwege hun filmische kwaliteit, dringende inhoud en urgentie. In Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui wakkeren deze actuele documentaires en speelfilms van bevlogen filmmakers het debat over een rechtvaardige wereld en dillema’s van onze tijd aan.

Het festival wordt gekenmerkt door een uitgebreid verdiepingsprogramma met onder meer talkshows en debatten waarbij het publiek uitgebreid in gesprek kan gaan met (internationale) gasten als mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten.

Naast het reguliere film- en verdiepingsprogramma kent het festival een feestelijke openingsavond, een award ceremony op de slotavond, een educatieprogramma, speciale besloten vertoningen en aan het festival gerelateerde activiteiten als een foto-expositie, een toneelvoorstelling, muziekoptredens. Ook vertoont het festival in samenwerking met partners films op tv en internet. Diverse films uit het programma toeren de de rest van het jaar door het hele land. Het festival presenteert twee hoofdprogramma’s: A Matter of ACT, het competitieprogramma van Amnesty International dat uit tien documentaires over bijzondere mensenrechtenactivisten bestaat en Camera Justitia, het competitieprogramma met films over recht en gerechtigheid: de Rule of Law, internationaal recht en juridische dilemma’s en dwalingen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Movies That Matter Festival.
Locaties: Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui
Kaartverkoop start op donderdag 7 maart

Bron & afbeelding: Movies That Matter

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *