Filmcyclus De Winter van je Leven dit voorjaar

Dit voorjaar organiseren het Louis Hartlooper Complex en Rhijnhuysen de filmcyclus De Winter van je Leven. Dinsdag 26 april vindt de tweede filmavond plaats, waarbij drie korte films te zien zijn over de kunst van ouder worden en het voortschrijden van de tijd.

De films vertellen ieder op hun eigen manier over de schoonheid van de ouderdom en de vergankelijkheid. Het einde van het leven heeft iets troostrijks en de filmpersonages putten kracht uit deze laatste weemoedige maar mooie tijd. Op dinsdag 17 mei staat de documentaire ‘Niet Zonder Jou’ op het programma.

Een intiem en ontroerend portret van een bejaard echtpaar, Ger Lataster en Hermine van Hall, dat na 65 jaar huwelijk nog altijd hun interesses voor tuinieren en schilderen delen.

De film is gemaakt door de zoon en schoondochter van het bejaarde stel: Peter Lataster en Petra Lataster-Czisch. Zij maakten samen al vele documentaires, waaronder ‘Verhalen van een rivier’ (1994). Voor die documentaire mochten ze een Gouden Kalf in ontvangst nemen op het Nederlands Filmfestival in 1994.

Iedere filmavond is er na afloop van de vertoning(en) een gesprek met de makers.

Zie voor data en meer informatie de website van het Louis Hartlooper Complex

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *