Film

Ik zou graag een film willen maken. Ze moet niet gaan over de Koran, want dat boek is me te lief. Nee, ze moet gaan over de Bijbel. Ik wil laten zien wat een verderfelijk en vreselijk boek het is. De mensen die in die ‘apenkool’ geloven, zijn niet anders dan huichelaars en mooipraters. De Bijbel is een gevaar voor onze maatschappij. Het moet nu maar eens gezegd worden!

Kijk nou eens om je heen. Dan kun je zien wat die Bijbel allemaal heeft veroorzaakt. Hadden zijn lezers dat boek maar gelezen als een Donald Duck. Maar nee hoor, ze geloofden wat erin staat. En dat liegt er niet om: “Ruk de ogen uit van wie iets niet goed heeft gezien. Hak de handen af van een dief. Stenig degene die iets fout heeft gedaan.” Je gelooft je ogen niet! We leven toch niet meer in de Middeleeuwen! En de grootste gek is wel die profeet Jezus. Wie haalt het vandaag de dag nog in zijn hoofd om te zeggen dat je je vader en moeder maar in de steek moet laten, dat je je maar moet opofferen, dat je helemaal niets mag bezitten. Waar blijf je dan in een beschaafde maatschappij als de onze. Wie durft nú nog te zeggen dat je vóór vuur en zwaard bent! Dat zijn toch achterhaalde en primitieve standpunten. De Bijbel is een sprookjesboek, maar ik zou er mijn kinderen nog niet eens uit voorlezen, laat staan zelf làten lezen. Wat daar allemaal voor onmogelijks in staat: mensen die over water kunnen lopen, water van de zee dat zomaar in doormidden splijt. Dat boek staat vol paranormale flauwekul. En zo kan ik wel doorgaan. Het wordt de hoogste tijd dat daar een eind aan komt. En nu die onzin niet verboden kan worden, dan maar een film, een actie.

Ik wil in die film laten zien wat de Bijbel echt bedoelt en waar mensen die haar lezen uiteindelijk toe in staat zijn. Er komen beelden in van gaskamers, van slagvelden en oorlogsslachtoffers, van een kind dat slachtoffer is van vaders incest, van een zwembad dat op zondag gesloten moet blijven, van een gezin waarin de ouders de kinderen slaan, van een gehandicapte die niet mocht worden ingeënt en van een priester die bovenop een tank met een kwast staat te zwaaien. Een historicus vertelt hoe christenen bloedige kruistochten tegen de Islam hielden; als bloedhonden gingen ze tekeer.
Hoe ik aan het materiaal kom? Het is heel simpel. Ik duik in de rijke archieven van die officiële staatsomroepen in ons land; daar zit meer dan voldoende.
En als niemand mijn film wil uitzenden, dan gooi ik hem op YouTube; desnoods richt ik een eigen omroep op. Want er zijn mensen genoeg die me willen steunen, ook financieel.

“Ik kom er aan. Ik kom eraan.” zingt Boudewijn de Groot in het Nederlands, onze mooie taal. Dat vind ik nou een prachtig lied.
Pas op, Mensen. Let op, Volk. Ik kom er aan.
Nederland, let op uw saeck!
Nederland, Ontwaakt!

Zo’n film zou ik misschien wel willen maken. Ik hoef alleen maar uit een andere film de namen te verwisselen.
Of gaan we nu opeens wél een stap te ver?

Meindert Boersma

 

Meindert Boersma is voorganger in de Woudkapel in Bilthoven.

Reageren? Mail: zinprofiel@zinweb.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *