Film met gastspreker over duurzaamheid

Op de knusse zolder van de Diaconie in Amsterdam wordt morgen de magische film Beasts of the Southern Wild vertoond. Hij gaat over Hushpuppy, een zesjarig meisje dat opgroeit in een arme, afgezonderde gemeenschap in een omgeving die aan de Mississippidelta doet denken. Haar vader is een ernstig zieke alcoholist, die probeert zijn dochter nog zo veel mogelijk wijsheid mee te geven voor hij overlijdt. In haar jeugdige naïviteit denkt Hushpuppy dat haar omgeving in balans is met het universum, maar dan treft een grote natuurramp de gemeenschap.

Gastspreker is Tom van de Beek. Op LinkedIn omschrijft hij zichzelf als ‘change accelerator’. Dat is een titel die hij waar lijkt te maken; middels vele initiatieven laat hij meer neuzen in de richting van een duurzamere wereld wijzen. Het Strawberry Earth Film Festival is er één van, het actuele project Sustainsville (www.sustainsville.nl) een ander. Een werkplek in een groene omgeving, zonder afval en afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, dat is het nobele idee. Vrijdag 3 mei horen we hoe hij de wereld wat meer in balans probeert te krijgen. Het gesprek – waaraan het publiek deelneemt – zal onder meer gaan over het verband tussen de individuele en maatschappelijke kanten van een fenomeen als overconsumptie.

Zinweb-redacteur Harmen Brethouwer is een van de organisatoren.

Het adres is Nieuwe Keizersgracht 1A, Amsterdam. De deuren gaan open om 19.30 uur en de film start om 20.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Kijk op de Facebook-eventpage voor meer informatie.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *