Feest: Meer Marokkanen!

Wilders stelde de vraag: “Meer of minder Marokkanen?” Voor de organisatoren van ‘Meer Marokkanen’ was het antwoord op die vraag eenvoudig: doe maar meer. Dus dat gingen ze regelen.

Op 10 mei is het zo ver, dan is het feest ‘Meer Marokkanen’ in de Paradisozaal van de Tolhuistuin in Amsterdam. ‘Meer Marokkanen’ staat in het teken van Marokkaanse cultuur. Hedendaagse muziek, kunst, dansen en natuurlijk eten. ‘Meer Marokkanen’ vindt dat namelijk de beste manier om elkaar – en een andere cultuur – beter te leren kennen: samen feest vieren.

‘Meer Marokkanen’ wordt georganiseerd door een groep Nederlanders van Nederlandse en Marokkaanse afkomst. Via sociale media vonden ze elkaar, kort nadat Wilders zijn uitspraken deed. Organisatrice Rajae El Mouhandiz: “Ik wilde op een vrolijke manier antwoord geven op Wilders’ rare vraag.” Organisatrice Ike Breed: “En ook laten zien waaróm ik voor ‘Meer Marokkanen’ kies. Dus halen we al het leuke van de Marokkaanse cultuur in Nederland van stal.” Wie zin heeft om op te komen treden, moet zich vooral bij Breed en El Mouhandiz melden. “We staan open voor alle ideeën.”

De Facebookgroup www.facebook.com/meermarokkanen wist in korte tijd 15000 likes te verzamelen.

Datum en tijd: Op 10 mei, van: 21:00 uur tot 02:00 uur.
Toegang: €10 excl. servicekosten, inclusief Marokkaanse hapjes (het feest heeft geen winstoogmerk)
Locatie: Tolhuistuin, Amsterdam – www.tolhuistuin.nl

Afbeelding: Meer Marokkanen

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *