Farida Farhadpour nieuwe directeur Mozeshuis

“Het Mozeshuis op het Waterlooplein initieert projecten en programma’s waarmee universele waarden en menselijke verwantschap handen en voeten krijgen. Wij willen de plek zijn waar mensen van verschillende leeftijden en achtergronden elkaar treffen, zich geraakt en geïnspireerd weten om het goede, ware en schone te leven in onze stad.” Deze ambitie legt de nieuwe directeur Farida Farhadpour (48) neer bij haar aantreden op maandag 18 februari.

De nieuwe koers wordt zichtbaar in concrete projecten, zoals de festivalserie ‘Kunst van het Vieren.’ “Nederland huisvest een immense rijkdom aan culturele en levensbeschouwelijke tradities. In het Mozeshuis kan iedereen kennismaken met deze diverse bronnen van wijsheid en schoonheid. Het ‘vreemde’ wordt ‘vertrouwd’; het ‘onbekende’ ‘bekend’. En wij Nederlanders zijn reizigers, nu ook in eigen land. Daarom organiseren wij dit jaar maandelijks op zondag het festival ‘De Kunst van het Vieren’. Door muziek, eten, hoogwaardige lezingen en gerelateerde kunst over een specifieke traditie leren we elkaar beter kennen. Op zondag 24 maart vindt de eerste editie plaats. We luiden dan Noroez, letterlijk Nieuwe dag, en Perzisch Nieuwjaar in,” aldus Farhadpour.

“Het erkennen en vieren van onze rijkdom in Nederland, geeft bovendien de moed en draagkracht om ook de lastige maatschappelijke kwesties van 21e eeuw met elkaar aan te gaan. En samen komen we veel verder dan ieder voor zich,” licht Farhadpour toe.

De filosofie achter onze nieuwe koers is inclusie. Een grondhouding van EN-EN: dus vrijheid èn verantwoordelijkheid, verschillend durven zijn èn verbonden met elkaar, invloed uitoefenen èn accepteren van wat (on)mogelijk is. Momenteel werkt Farhadpour haar visie over ‘inclusieve ik en inclusieve samenleving’ uit in een boek.

Vijfentwintig jaar gelden vond Farhadpour vanuit Iran als politiek vluchteling een nieuw thuis in Nederland. Na haar studie Beleid en beheer aan de Rijksuniversiteit Limburg was zij onder andere Hoofd onderzoek en ontwikkeling bij ArboUnie en doceerde organisatieverandering bij diverse master opleidingen. Vanaf 1996 werkt Farhadpour als zelfstandige organisatieontwikkelaar en leiderschapstrainer en is daarnaast associate bij De Baak, Instituut voor Leiderschap en Ondernemerschap.

Farhadpour is trots en blij met de (financiële) steun van de gemeente Amsterdam. “Amsterdam laat hiermee zien een stad te willen blijven met een warm hart en daar zullen wij ons als partner ten volle voor inzetten; telkens met andere eigentijdse en relevante initiatieven. Wij hopen op een blijvende duurzame samenwerking met de gemeente. Daarnaast bieden de prachtige Mozes & Aäronkerk en onze andere ruimtes in het hartje Amsterdam, eindeloze mogelijkheden om samen met andere maatschappelijke en culturele organisaties, het bedrijfsleven en zelforganisaties activiteiten te ontplooien die werkelijk van waarde zijn.”

Bron: Mozeshuis

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *