Facebook toont cijfers energieverbruik

Amazon, Yahoo, Facebook, Microsoft en Apple verbruiken als populaire sites en computerbedrijven ontzettend veel energie. Greenpeace maakt zich, samen met andere natuurorganisaties, al enige tijd zorgen over waar deze energie vandaan wordt gehaald en vraagt de sites openheid te geven hierover. Facebook heeft dit gedaan middels een youtubefilmpje.  


See video

Drieëntwintig procent van de energie van Facebook komt uit groene energie, tegenover zeventwintig procent dat uit vervuilde kolencentrales komt. Met het bekendmaken van de cijfers heeft Facebook bekend gemaakt in 2015 minimaal vijfentwintig procent van hun elektriciteit uit groene bronnen te halen.

Greenpeace reageert verheugd op de plannen en bekendmaking van Facebook.

“Facebook heeft getoond dat het bedrijf het ernstig meent met de campagne om steenkool af te zweren”, schrijft de milieuorganisatie in een reactie. “Het nieuws toont aan dat het bedrijf wil dat de wereld – en iedereen die mee de druk opvoerde om het bedrijf te helpen veranderen – het proces kan volgen.”

Via de site van Greenpeace loopt vanaf nu een actie waar mensen worden opgeropen een twitterbericht naar de bedrijven naar Microsoft, Apple en Twitter te sturen. In dit bericht kan iemand de bedrijven oproepen om een voorbeeld te nemen aan Facebook en hun doelen te overtreffen.

Meer over de strijd van Greenpeace tegen de grote internet/computerbedrijven vind je hier.

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *