Experimenteren met nieuwe kerkvormen

Hoe verhoudt zich dat tot de traditionele kerk? Abeltje Hoogenkamp en Martijn Horsman zullen hierover vertellen in het theologisch café Mokum, op dondedag 19 april van 16.00 – 18.00 uur in Amsterdam.

Pioniers Martijn Horsman (voorganger Stroom, GKv) en Abeltje Hoogenkamp (Stadspredikant PKN, Preek van de Leek) gaan op 19 april in de Gelagkamer in gesprek over de gewenste, gedroomde en soms ook moeilijke verbinding van nieuwe pioniersprojecten in de stad en gevestigde orde van kerken. 

Wat betekent het als theoloog om succes te hebben met je pioniersplek? 
Wat zijn de theologische gronden achter experimenteren met nieuwe vormen van kerk?
Hoe verhoudt zich dat tot de – leeglopende – traditionele wijkkerk? 

Deze en vele andere vragen zullen zijl beantwoorden, in een gesprek o.l.v. Inger van Nes

Vervolgens nemen Martijn Horsman en Abeltje Hoogenkamp stelling in over de toekomst van de kerk. Deze stellingen worden besproken met alle aanwezige cafégasten aan verschillende tafels in de Gelagkamer. Wees er dus bij: theologen en niet theologen: allen welkom!

Wat: Theologisch Café met ds. Martijn Horsman en ds. Abeltje Hoogenkamp 
Waar: Gelagkamer van de Corvershof, Nieuwe Herengracht 18, 1018 DP Amsterdam
Wanneer: Donderdag 19 april, 16.00 uur – 18.00
Kosten: gratis, en het bier is 1 euro.
Facebook: voor aanmelden of meer informatie

Theologisch Café Mokum
Het Theologisch Café is een initiatief van de Protestantse Kerk Amsterdam samen met de VU. Doel is om één keer per maand met theologen, theologiestudenten en andere belangstellenden een spraakmakend onderwerp te verkennen op het snijvlak van theologie, cultuur en samenleving.

 

 


Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *