Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Studiedag Silence

10 februari 2017 @ 09:45 - 16:30

Naar aanleiding van de film Silence organiseren het Departement Filosofie en Religiewetenschap van de Universiteit Utrecht, de Remonstranten en het Arminius Instituut op vrijdag 10 februari een studiedag.

Regisseur Martin Scorsese is een decennium lang bezig geweest met de verfilming van Silence (Stilte), het meesterwerk van de Japanse auteur Shūsaku Endō. Begin februari gaat zijn ‘levenswerk’ in première.

De film Silence, al voor verschijning genoemd als kanshebber voor een Oscar, schetst niet alleen op indrukwekkende wijze de vervolging van de vroege Japanse christenen, maar levert ook stof voor discussies over tal van levensbeschouwelijke thema’s. Het gaat over verraad en trouw, geloof en twijfel, het zwijgen van God bij het leed in de wereld. Volgens hoofdrolspeler Liam Neeson draait het in de film om ‘the reason why we are on this planet’.

Het programma bestaat uit de film, een Japanse lunch en een middagprogramma met voordrachten. Klik hier voor het volledige programma. Iedereen met belangstelling voor religie en cultuur is van harte welkom. Euro 22,50 (Studenten: Eur 15,00). Vanwege beperkte zaalruimte is aanmelden noodzakelijk: graag vóór 3 februari 2017 bij s.coenradie@hotmail.com Via de webshop van www.remonstranten.nl

Gegevens

Datum:
10 februari 2017
Tijd:
09:45 - 16:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisator

Arminius Instituut
E-mail:
v.l.m.kok@vu.nl
Website:
www.arminiusinstituut.nl

Locatie

Rembrandt theater
Oudegracht 73
Utrecht, Utrecht 3511 AD
+ Google Maps