Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schuldig on Tour

11 januari 2017 @ 20:00

Maar liefst één op de vijf huishoudens in Nederland heeft schulden: gemiddeld zo’n €35.000,-, maar de kosten voor de samenleving zijn vele malen hoger. Naar aanleiding van de tv-serie Schuldig vindt op 11 januari een debat in Arminius plaats.

In dit debat wordt dieper in op ons complexe schuldensysteem. Want waar komen al die schulden vandaan? Waar liggen de problemen en de oplossingen? Hoe willen we als samenleving omgaan met schuld? Waar ligt de grens tussen zelfredzaamheid en solidariteit? En: wie betaalt de rekening?

Met wethouder Maarten Struijvenberg (Werkgelegenheid en Economie), Anne Mieke Zwaneveld (ombudsman Rotterdam), Roel in ’t Veld (bestuurskundige en kabinetsadviseur met rapport ‘Een onbemind probleem‘), Therese Steur (secretaris RoSa Rotterdam Sociale Alliantie) en Jaime Jorba Bos (directeur Faircasso).

Schuldig

Schuldig was als televisieserie van 14 november t/m 18 december wekelijks te zien bij de Human op NPO 1 (hier terug te zien) en brengt de menselijke kant van een abstract en complex probleem in beeld.  Schuldig on Tour gaat verder waar de serie stopt. Ontmoet de hoofdpersonen, stel je vragen en discussieer mee over de stand van zaken in Rotterdam. Entree is gratis, wel graag even aanmelden via aanmelden@arminius.nu

Gegevens

Datum:
11 januari 2017
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

Debatcentrum Arminius

Locatie

Debatcentrum Arminius
Museumpark 3
Rotterdam, Zuid-Holland 3015 CB Nederland
+ Google Maps
Website:
www.arminius.nu