Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Symposium: Ontketen iets nieuws

21 januari 2017 @ 13:00

Nog nooit is de wereld zo snel geïnnoveerd. Wordt de mens steeds rijker aan ervaringen? Stelt de vergroting van kennis ons in staat tot een dieper inzicht in mens en wereld? En staan we voor een nieuwe renaissance?

Zijn er momenten in de tijd waarop er een soort van concentratie van inspiratie is, waardoor hoogtepunten ontstaan waarin we met creatieve gedachten iets nieuws ontketenen? Zoals de renaissance een rijkdom aan cultuur, wetenschap en denken weerspiegelde van een ongekend grote betekenis.

Ontketen iets nieuws

Staan we nu voor een nieuwe renaissance? Zien we opnieuw een inspiratiemoment en biedt dat nieuwe potentieel iedereen de mogelijkheid tot een eigen renaissance – waarin denken altijd een creatieve uitwisseling is? Tijdens het symposium ‘Ontketen iets nieuws’ in de Zuiderkerk in Amsterdam staan deze vragen centraal.

Deze dag komt voort uit een samenwerking tussen Filosofie Magazine en stichting Rozenkruis. Sprekers zijn:

  • Joke Hermsen en haar dochter, filosofe, over Hannah Arendt en de betekenis van het geboren worden van nieuwe gedachten
  • Rodante van der Waal, filosoof, over de geboorte van een kind en het besef dat vanaf het moment van de conceptie de moeder nooit meer een ‘ik’ is maar een ‘wij’ en hoe belangrijk het voeden van een ander mens is in het leven
  • Dick van Niekerk, neerlandicus over de filosoof Coornhert en zijn invloed op het post-moderne (nieuwe) denken
  • Asghar Seyed-Gohrab, deskundige op het gebied van de Perzische kunst en cultuur over de mysticus Hakim Sanai en zijn verhaal ‘De reis van de Knechten naar de plaats van Wederkeer’.
  • Jos de Mul, antropoloog-filosoof over op de invloed van de database-revolutie op het begrip van de wereld en onszelf.

Harald Austbo speelt cello en leden van het Utrechts Studentenkoor zingen enkele liederen. Pieter Haasnoot is de dagvoorzitter.

Toegang via stichting rozenkruis is 32,50 (i.p.v. 37,50) en studenten € 20,- Kijk hier voor tickets en meer informatie.

Organisator

Stichting Rozenkruis
Telefoon:
023-5186187
E-mail:
info@stichtingrozenkruis.nl
Website:
http://www.stichtingrozenkruis.nl/

Locatie

Zuiderkerk
Zuiderkerkhof 72
Amsterdam, Noord-Holland 1011 WB Nederland
+ Google Maps