Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lezing: Moreel erfgoed, koers houden in tijd van ontwrichting

26 oktober 2016 @ 20:00 - 22:00

Lezing Moreel erfgoed

Het boek ‘Moreel erfgoed: koers houden in een tijd van ontwrichting’ dat dit voorjaar verscheen gaat over de beschavingsgeschiedenis in Nederland.

Anders dan het ‘culturele erfgoed’ à la de Amsterdamse grachten en de molens bij Kinderdijk is ‘moreel erfgoed’ nog geen bekend begrip. Onder moreel erfgoed valt bijvoorbeeld de wet gelijke behandeling, het discriminatieverbod en het homohuwelijk. Dit erfgoed staat volgens Prof. Dr. Bas Gaay-Fortman, schrijver van het boek, vanaf de millenniumwisseling onder druk en het gaat er dan ook om, zoals de ondertitel wil ‘koers te houden in een tijd van ontwrichting’.

Lezing Bas de Gaay-Fortman over Moreel erfgoed, muzikaal opgeluisterd door violiste Suzanne Groot. De Gaay-Fortman heeft zijn boek opgedragen aan de ‘millennials’, de generatie van de toekomst, zijn kleindochter Willemijn is als ‘meelezende millennial’ daarom ook van de partij! Ook u bent van harte welkom!

Bas de Gaay-Fortman (1937) is honorair hoogleraar mensenrechten in Utrecht. Van 1971-1991 was hij lid van de Staten-Generaal. Tegenwoordig is hij verbonden aan het Studie- en informatiecentrum Mensenrechten (SIM) in Utrecht.

Bestel het boek “Moreel erfgoed: koers houden in een tijd van ontwrichting” via bol.com

Foto: akk_rus Flickr via Compfight cc

Gegevens

Datum:
26 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Tags:
, , , ,

Organisator

Remonstranten Haarlem

Locatie

Remonstrantse Kerk Haarlem
Oranjekade 1
Haarlem, Noord-Holland 2011 VC Nederland
+ Google Maps