Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

God en geld: naar een reformatie van de economie

26 januari 2017 @ 20:00

- €5

Dit jaar, 2017, is het herdenkingsjaar van de reformatie van 500 jaar geleden. Dat was het begin van een nieuwe tijd en ook van de moderne economie.

De nu de alom bekende markteconomie met haar gerichtheid op groei en een grote rol voor beroepsarbeid is mede onder invloed van de reformatie en vooral het calvinisme ontstaan. Bron van welvaart in ons deel van de wereld, maar ook van tal van problemen zoals sociaal- economische ongelijkheid, milieuvernietiging en een onverzadigbaarheid door het streven naar meer en meer. Tot zover de geschiedenis, maar is er ook een richting voor de toekomst? Wat hebben de reformatie, en andere denkers in de vrijzinnig protestantse traditie, aan inzichten te bieden voor de heroriëntatie van het economisch leven van vandaag?

Lezing door Herman Noordegraaf. Hij is als bijzonder hoogleraar voor diaconaat verbonden aan de Protestantse Theologische Universiteit Amsterdam/Groningen. Hij publiceert op het terrein van kerk en samenleving/diaconaat en over de geschiedenis van christelijk sociaal denken vanaf de negentiende eeuw, onder meer over leven en werk van ds. Willem Banning.

Bron foto: Vitaly via Unsplash

Gegevens

Datum:
26 januari 2017
Tijd:
20:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,

Organisator

Johanneskerk
Website:
www.johanneskerk.nl

Locatie

Johanneskerk
Westsingel 30
Amersfoort, 3811 BB Nederland
+ Google Maps