Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Geloof en depressie

11 januari 2017 @ 20:00

depressie, geloof

Depressie is een grote volksziekte in Nederland. Honderdduizenden beleefden en beleven barre tijden onder deze vlag. En dan nog de familieleden en vrienden er om heen. Raadselachtig is de ziekte ook. Helpen medicijnen eigenlijk? En wat is de rol van de kerk?

De discussie loopt hoog op, 98 procent van de antidepressiva zou niet werken, maar dat wordt ook weer heftig bestreden. Nog geheimzinniger: waar komt een depressie vandaan? Genen, omstandigheden, eigen levensstijl? Een factor zou het geloof kunnen zijn. Schrijvers, dichters, ex-gelovigen beschrijven kerkelijke milieus als neerdrukkend en kleinerend. Anderen, ook familieleden en betrokkenen, zeggen juist dat geloof hun de kracht geeft om een volstrekt uitzichtloze periode door te komen.

De Roos van Culemborg in samenwerking met de Raad van Kerken nodigde dr. Sytze Ypma voor een lezing over Geloof en Depressie. Hij is verbonden aan de Universiteit van Groningen, promoveerde op het onderwerp en is ook gemeentepredikant. Bij dit onderwerp past ruime gelegenheid tot vragen en overleg.

Bron foto: gratisography via pexels

Gegevens

Datum:
11 januari 2017
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Organisator

De roos van Culemborg
Website:
http://www.deroosvanculemborg.nl/

Locatie

Oud Katholieke Kerk
Varkensmarkt 20
Culemborg , Gelderland 4101 CL Nederland
+ Google Maps