Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Filosofisch Café Kampen – Ethische Dilemma’s

9 februari 2017 @ 20:00 - 22:00

Filosofisch Cafe Kampen

Er zijn tal van onderwerpen waarbij je het gevoel hebt dat je verstand wat anders zegt dan je gevoel, zoals democratie, vluchtelingencrisis, levenseinde en schuld, boete en verantwoordelijkheid. Tijdens het filosofisch café kijken we wat filosofen hierover hebben gezegd.

Er was een filosoof die zei dat de moeilijkste weg in het leven die je hebt af te leggen, de weg is van je hersenen naar je hart. En onlangs hoorde ik iemand vertellen hoe zij de belangrijkste keuzes in het leven maakt. Ze zei: “Ik maak tegenwoordig de belangrijkste keuzes in het leven rechtstreeks met het hart. Om vervolgens met mijn hersenen te controleren of ik de juiste keuzes heb gemaakt.” We hebben een viertal ethische dilemma’s uitgewerkt en zo omgevormd tot onderwerpen voor een filosofisch café.

13 okt 2016 Democratie
10 nov 2016 De vluchtelingencrisis
19 jan 2017 Het levenseinde
9 feb 2017 Schuld, boete en verantwoordelijkheid

Het filosofisch café wordt voorbereid door een werkgroep, bestaande uit Chris Lamberts, Bart Wallet en Rinus van Warven. Er wordt een korte inleiding gehouden op het thema. We gaan kijken of er belangrijke filosofen zijn die al wat over deze thema’s hebben gezegd om er vervolgens met elkaar dieper op in te gaan.

Foto: Madding Crowd via Compfight cc

Gegevens

Datum:
9 februari 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , ,

Organisatoren

VVH Kampen/Noordoostpolder
De Verrekijkers

Locatie

Levensbron
Vloeddijk 62
Kampen, Overijssel 8261 GD Nederland
+ Google Maps