Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Het christendom door Romeinse ogen met Jan Willem Drijvers

17 november 2016 @ 20:00 - 22:00

Onze westerse wereld ziet in toenemende mate een angst voor de islam en zijn aanhangers. Vele westerlingen voelen zich bedreigd en menen dat de eigen samenleving wordt ondermijnd.

Nieuwkomers (zouden) de waarden van de westerse democratische maatschappij niet accepteren. Moslims worden dan met wantrouwen bejegend en het liefst niet toegelaten tot onze samenleving of eruit verwijderd.

2000 jaar geleden kwam in het Romeinse rijk een nieuwe religieuze beweging op die zich zou ontwikkelen tot één van de drie grote wereldgodsdiensten: het christendom. In de eerste drie eeuwen van onze jaartelling groeide het aantal christenen geleidelijk. Hun godsdienst werd echter tot aan het begin van de vierde eeuw niet erkend vanwege hun strikte monotheïsme in de polytheïstische Romeinse wereld.

In deze lezing wordt nader ingegaan op de vraag hoe in de Romeinse wereld werd gedacht over het christendom, hoe men christenen behandelde en waarom christenen soms werden vervolgd. Na afloop van de lezing is gelegenheid tot vragen stellen en discussie.

Dr. Jan Willem Drijvers is Universitair Hoofddocent Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen

Foto: Tony Webster Flickr via Compfight cc

Gegevens

Datum:
17 november 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Organisator

Dopers-Remonstrants Café

Locatie

Doopsgezinde kerk Groningen
Oude Boteringestraat 33
Groningen, 9712 GD
+ Google Maps