Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Café Zin! – Moslim zijn in Amersfoort

25 oktober 2016 @ 20:00 - 22:00

- €5
Moslim in Amersfoort

Al vele jaren is de islam aanwezig in Amersfoort. Moslims wonen, werken en geloven in deze stad, samen met vele andere Amersfoorters. Tijdens Café Zin! leren wij elkaar beter kennen in een open gesprek. 

Wij kennen elkaar misschien van het schoolplein, van het werk, de speeltuin of de winkel. Iedereen weet wel iets van horen-zeggen. Maar wat weten wij van elkaar?

Uitgangspunt tijdens het praatcafé is het dagelijkse leven. Religie is niet alleen een leer en een aantal leefregels, maar misschien wel veel meer een manier van leven. Dat is onze insteek voor deze avond. Wij gaan niet over de islam in gesprek, maar over het leven met de islam: moslim-zijn. Daar kunnen goede ervaringen bij horen, maar ook botsingen met andere leefwijzen en inzichten. Verwachtingen over en weer sluiten soms niet op elkaar aan. Na een korte introductie zitten de deelnemers rond een tafel om elkaar aan te kijken, te spreken en te luisteren.

Café Zin! is een maandelijks praatcafé in en van de Johanneskerk. Deze avond is een initiatief van de Johanneskerk en het Amersfoorts Platform voor Levensbeschouwing en Religie.

Foto: Metropolico.org Flickr via Compfight cc

 

Gegevens

Datum:
25 oktober 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
http://johanneskerk.nl/3b-cafe-zin/cafezin.htm

Organisator

Vrijzinnige geloofsgemeenschap Amersfoort
Website:
http://johanneskerk.nl/

Locatie

Johanneskerk
Westsingel 30
Amersfoort, 3811 BB Nederland
+ Google Maps