Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

111-jarig bestaan VVP Assen

1 oktober 2016 @ 10:45 - 16:15

In de kijker, VVP Assen

Het 111-jarig bestaan van VVP Assen is een feestelijk gebeuren, waarin plezier en ernst hand in hand gaan. Een drie-enig (111 jaar) feest vol verrassingen en ontmoeting. Met uitwisseling, discussie, samen beleven en vol verwondering kijken.

Het thema van deze feestelijke dag is “In de kijker…”. Dit is ook het jaarthema van de vereniging en het komt terug in de lezingen die tijdens de contactdag worden gegeven:

Gert van Klinken duikt de vrijzinnige geschiedenis van het noorden en oosten van ons land in. Het bestuurscentrum Assen stond in de 19e en vroege 20e eeuw bekend als ‘Het Haagje’. Kernwaarden voor de vrijzinnigheid waren: spreken van de kerk moet zich verstaan met spreken in het onderwijs. Opvallend waren de vrijzinnige interactie met schone kunsten, en de contacten met de joodse gemeenschap.

Klaas Douwes, jonge vrijzinnige predikant, werkt aan een proefschrift over de geschiedenis van de vrijzinnige jeugdbeweging. Hij erkent en herkent het rijke verleden van de vrijzinnigheid, maar vraagt zich ook af: welke toekomst ligt er voor haar in het verschiet? Om deze vraag te beantwoorden neemt hij zijn glazen bol mee. Wat valt daarin te zien?

Margriet Brandsma is al meer dan veertig jaar werkzaam in de journalistiek, o.a. werkte zij lange tijd in binnen- en buitenland en als correspondent voor de NOS in Duitsland. “Ik vind dat journalistiek meer is dan waarnemen en weergeven en dat een journalist ook de verantwoordelijkheid heeft om mee te denken over oplossingen voor gesignaleerde mis-standen”. Verantwoordelijkheid is een belangrijke vrijzinnige waarde. En we zijn benieuwd naar Margriet haar perspectieven.

Download het programma.

Organisatie: VVP Assen i.s.m. SVNN (Samenwerkingsverband Vrijzinnigen Noord Nederland).

Foto: Marian Dikken

Gegevens

Datum:
1 oktober 2016
Tijd:
10:45 - 16:15
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

VVP Assen
Telefoon:
0592-373050
Website:
http://www.vrijzinnig.nl/assen/

Locatie

Adventskerk Assen
Lindelaan 49
Assen, 9404 KR Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.vredenoord-assen.nl/kerkdiensten/diensten-in-de-adventskerk/