Europa als aanjager van groene groei

Europa is eindelijk een thema in de campagne voor de verkiezingen. Dat is goed, want er zijn veel onderwerpen die niet meer typisch nationaal zijn. Zoals het aanjagen van ‘groene groei’ stellen Ruud Lubbers en Paul van Seters op het hetgoedeleven.nl.

De Sportzomer is nu echt voorbij, en met de nodige vertraging maakt Nederland zich op voor iets heel anders: de verkiezingen van 12 september. Waar gaan die verkiezingen over? Het antwoord op die vraag lijkt voor de hand te liggen: over Europa.

Retoriek
De vanzelfsprekendheid van dat antwoord wordt in de eerste plaats bepaald door de retoriek waarmee Geert Wilders op 21 april het kabinet-Rutte/Verhagen opblies: ,,Anders dan de VVD en het CDA weigert de PVV zich neer te leggen bij het dictaat van Europa.” Hiermee doelde Wilders op de in zijn ogen door ‘de Brusselse bureaucraten’ opgelegde norm voor een begrotingstekort van maximaal 3 procent. 

De verkiezingen gaan dus over Europa. Eindelijk, zullen velen zeggen. Dat geldt vooral voor de tegenstanders van verdere Europese integratie, want zij werden de afgelopen jaren niet moe te beweren dat er te weinig over Europa werd gediscussieerd en dat een politieke elite Nederland stilzwijgend de Europese Unie had ingerommeld.

Lees hier verder.

Bron: www.hetgoedeleven.nl

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *