Essaywedstrijd: Teloorgang christendom

De Stichting Werkelijkheid in Perspectief organiseert een wedstrijd voor het beste essay over de vraag: ‘Heeft de teloorgang van het christendom in Europa het (zelf)vertrouwen in de Europese cultuur ondermijnd?’

Deze essaywedstrijd is geïnspireerd door de prijsvraag die de Academie van Dijon in 1749 heeft uitgeschreven. Toen luidde de vraag: ‘Heeft de ontwikkeling van kunsten en wetenschap ook zedelijke vooruitgang gebracht?’ Het winnende essay was destijds van een vrij onbekende filosoof, een zekere Jean-Jacques Rousseau.

De winnaar krijgt een geldbedrag van vijftienduizend euro, aan de tweede plek is tienduizend euro verbonden. In de jury zitten Groene-hoofdredacteur Xandra Schutte, hoogleraar Ewald Engelen, Marcel Maussen (UvA), Gelijn Molier (LU)en Jonathan Price (LU). Het essay moet tussen de vijf- en zesduizend woorden bevatten en dient voor 1 januari 2014 te zijn ingeleverd. Meer informatie: werkelijkheidinperspectief.nl

De Stichting Werkelijkheid in Perspectief biedt in Nederland een podium aan ten onrechte minder bekende denkers in de hoop daarmee het Nederlandse culturele leven te verrijken. De stichting besteedt aandacht aan racisme, euthanasie, dierenrechten, humanitaire oorlogsvoering, de War on Drugs en de vraag of er sprake is van vooruitgang in menselijke beschaving.

Bron: De Groene Amsterdammer/Werkelijkheid in Perspectief
Foto: Antonio Litterio/Wikipedia

 

Claudia Pietryga
Claudia deed zowel een sociaal-agogische als journalistieke opleiding en is alweer bijna tien jaar freelance journalist. Ze schrijft het liefste over maatschappelijke onderwerpen en publiceerde onder meer stukken in de Flair, Hallo Jumbo, Spits, Het Parool, diverse blogs, lokale bladen en uiteenlopende (online) media voor met name ondernemers.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *