"Er is voor vrouwen nog zoveel te doen, we zijn zo achtergesteld."

Miek Pot is de tweede van vijf sterke vrouwen, die Zinweb in samenwerking met de Nieuw Vrijzinnige Omroep (NVO) portretteert in de reeks ‘Vrijzinnige Vrouwen’. We hebben haar gevraagd van de overgang van meisje naar vrouw, over secularisering en naar de kracht van vrouwen.

In dit filmpje geeft ze onder andere aan dat de kracht van de vrouw, zeker spiritueel gezien, is dat ze heel holistisch zijn. “Mannen kunnen met dingen bezig zijn en zich dan afkoppelen. Bij vrouwen gaat dat gewoon niet.” Nieuwsgierig wat ze daarmee bedoelt? Kijk hieronder!


See video

 

Schrijfster Miek Pot (1960) groeit op in een welgesteld katholiek gezin. Tijdens haar studie in Leiden komt ze er achter dat ze meer wil dan haar opwindende studentenleven haar kan bieden. Zo begint haar zoektocht naar innerlijke verrijking. Ze is afgestudeerd in Middeleeuwse Geschiedenis aan Universiteit van Leiden en is daarna 12 jaar non geweest in een op de Gewoontes van de kartuizers gebaseerd klooster.

Inmiddels is ze onder andere bekend als schrijfster, klassiek astroloog en leidt ze retraites. 

———————————————————————————————————————————————

Zie ook deel 1 van deze serie: Annemiek Schrijver: “Mijn vrijzinnigheid heeft de vorm van mystiek”

Zinweb wil met deze filmpjes de status van vrijzinnigheid bij deze vrouwen achterhalen. Zien hoe zij zowel privé als professioneel vrijzinnigheid uitdragen en een blik werpen op de betekenis van vrouwelijke vrijzinnigheid voor de toekomst.

Over twee weken: Prof. dr. Manuela Kalsky. Hoogleraar aan de VU, theologe en directeur van het Dominicaans Studiecentrum voor Theologie en Samenleving (DSTS). 

Miek Pot
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *