Engeltje

Iedereen maakt het wel eens mee. Hoe je op het nippertje ontsnapt aan een ramp. ‘Het was mijn tijd nog niet’ zeg je dan, of ‘er zat een engeltje op mijn schouder’… Dat verkleinwoord ‘engeltje’ komt altijd een beetje raar op me over. Het klinkt me net zo ongerijmd in de oren als wanneer je Beatrix ‘koninginnetje’ noemt, of Jezus ‘reddertje’.

Engelen zijn grootse liefdevolle wezens. In de bijbel worden er talloze ontmoetingen beschreven tussen mensen en engelen, en de eerste reactie is altijd een geweldig ontzag: niet dat de engelen dat willen, zij laten duidelijk blijken dat ze zich niet boven mensen verheven voelen maar willen helpen, of een boodschap doorgeven. 

Was het geloof in engelen in Bijbelse tijden vanzelfsprekend, dat is tegenwoordig niet meer zo. Sommigen zijn gauw klaar: God bestaat niet, dus engelen ook niet. Anderen zijn wel overtuigd van hun bestaan en hun optreden in de bijbel, maar kunnen zich niet voorstellen dat engelen nu ook nog een rol zouden spelen in hun eigen leven.

Ik had daar zelf ook nooit bij stilgestaan, tot ik een paar jaar geleden een bijzondere engelenervaring had, en me er eens in ging verdiepen. Toen ontdekte ik pas, hoe groot hun rol is geweest in de bijbel en in de geschiedenis. Wist u, dat er talloze verhalen zijn, ook uit deze moderne tijd, van mensen die een engel ontmoetten? Een arts, dr. Moolenburgh, werd nieuwsgierig en ondervroeg een aantal jaren lang zijn eigen patiënten. Hij publiceerde daarover in 1983 een boek ‘engelen als beschermers en als helpers der mensheid’. Hij raakte overtuigd – en ik ook. 

Rini Rikkert
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *